Najväčšiu živú kraslicu v ČR vytvorilo 940 detí

14.04.2006 Celý región

Až 940 detí oblečených do tričiek rôznej farby vytvorilo na námestí v Pelhřimove najväčšiu živú kraslicu v Česku. Navigovanie žiakov miestnych základných škô...
Až 940 detí oblečených do tričiek rôznej farby vytvorilo na námestí v Pelhřimove najväčšiu živú kraslicu v Česku. Navigovanie žiakov miestnych základných škôl, aby vytvorili požadovaný obraz na ploche asi 200 metrov štvorcových, trvalo vyše hodiny.

Pre TASR to uviedol Miroslav Marek, prezident pelhřimovskej Agentúry Dobrý den, ktorá každoročne organizuje Festival rekordov a kuriozít. V poradí už 16. ročník festivalu sa uskutoční v dňoch 9. a 10. júna 2006 za účasti aj slovenských rekordmanov. Vlaňajší 15. ročník festivalu priniesol desiatky nových rekordov a kuriozít, napríklad aj rekord v konzumácii 777 gramov zemiakového šalátu za minútu a tri sekundy, 15 ľudí v mydlovej bubline tvaru polgule a oživovanie figuríny formou umelého dýchania a masáže srdca v trvaní 150 minút. V júni 2005 festival v Pelhřimove v kraji Vysočina navštívilo 15.000 návštevníkov a mohli obdivovať unikáty nielen českého, ale celosvetového významu. Jedným z nich bol funkčný parný stroj zo skla, na výrobu ktorého potreboval známy český sklársky majster Michal Zahradník 4000 hodín.
 

Vyberte región